8 Haziran 2013 Cumartesi

ALASHIA, BİTMEYEN RESİM





Sallanan 




Aşk ışık güneş heyecan,
mutluluk su yağmur
biz, her zaman, belki, yaşam
yalnız, aniden, doğa, bilmeden
yaşamadan, yaşayamadan
yaşarken,
hep arzu, istek, olasılık, umut
yanlış, istemeden, severek
yaşayarak, bilmeden, umursuzca
enerji, evren,  yıldız, ufuk
sen, ben, biz...
ikimiz...

yalnız
tek
özgür
su
yağmur

yaşamak





BÜYÜK BALIK küçük balığı yutar





Kutsal Toprak




Sallama Çay Poşetinden yapılan gayet yaratıcı bir eser


ayağıma basma :)

takipteyiz

yine bekleriz :)





bayıldığım minik takalar

seramikten yapılmış yaratıcı ve değişik bir eser


BİR YAZARIN PİYANİSTLE BULUŞMASI



İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Yıldız Kenter, yazar Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanist Burçin Büke'yi ağırlamaya hazırlanıyor. Duayen sanatçı Yıldız Kenter, yarın akşam 'The Legacy (Ses-Nefes-Tuh-Beden)&Yıldız Kenter' etkinliğinde İzmirlilerle buluşacak. Şef Naci Özgüç yönetimindeki Camerata Orkestrası'na anlatıcı olarak Yıldız Kenter eşlik edecek ve Mevlana rubailerine ses verecek. The Legacy'de semazen olarak Nurhak Sivrikaya yer alacak. Programın saat 20.00'de başlayacak.

Albüm de yaptılar
13 Nisan Cumartesi saat 20.00'de AASSM'de bu kez 'Bir Yazarın Piyanistle Buluşması' gerçekleşecek. Etkinlikte, gazeteci-yazar Kürşat Başar, müzisyen kimliğiyle sahne alacak. Saksafonuyla İzmirlilerin karşısına çıkacak Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanistimiz Burçin Büke, klasikten caza farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumlayacak. Gecede davulda Ayhan Öztoplu ve kontrbasta Uğur Yalçın da sanatçılara eşlik edecek. 
Romanlarıyla tanınan Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanistimiz Burçin Büke'nin oluşturduğu topluluk 2010 yılından beri birlikte konserler veriyor. 'Keşke Burada Olsaydın' adlı bir albüme de imza atan topluluk, caz standartlarından türkülere, modern caz şarkılarından pop müziğin unutulmaz eserlerine kadar çok çeşitli müzik türlerini kendi tarzlarında yorumluyor.

Bestelerini seslendirecekler
Bunun yanı sıra Burçin Büke ve Kürşat Başar'ın kendi bestelerini de seslendiren topluluk, çeşitli caz festivalleri ve üniversite konserleriyle de kariyerini sürdürüyor. 13 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun'da izleyeceğimiz grup, özgün tarzlarıyla yine hayranlarına hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşatacak.









Solistler: 
 
Kürşat Başar - Saksafon
Burçin Büke - Piyano
Ayhan Öztoplu - Davul
Uğur Yalçın - Kontrbas
 
Program: 
 
Chopin - Nocturne op. posth.
Albeniz - Asturias
Büke - Foça Tangosu
       Eğlence Zamanı
       El Ciego
Romberg - Softly,As in A Morning Sunrise
YOUNG - Beutiful Love
Davis - Nardis
Blue - Bossa
Tura - Hasretinden Yandı Gönlüm
Büke - Pera'da Zaman

Her şeye rağmen benim için güzel bir konserdi. Kürşat Başar'ın farklı bir yönünü daha keşfettim ve tanık oldum. Bu bir itiraftır -yaşı kaç olursa olsun- sahneye çıkar çıkmaz vavv demedim değil :) Hala yakışıklısın Kürşat Başar. Bu arada Kürşat Başar'ın "Başucumda Müzik" kitabı benim için bir başyapıttır, çok severim ve mutlaka okunması gereken kitaplarım listesinde baş sırada yer alır. 

THE LEGACY (SES - NEFES - RUH - BEDEN) VE YILDIZ KENTER `MEVLANA RUBAİLERİ`


Mevlânâ Celâleddîn – î Rûmî'nin, rubailerini ve şiirlerini Yıldız Kenter'in yorumuyla icramızı taçlandırdığı, Neyzen Kerem Tufan'ın nefesiyle ve sesiyle mana bulduğu, Caner Anar'ın kompozisyonlarıyla hayata geçmiş, Nurhak Sivrikaya'nın semasıyla büyülediği görsel performansıyla bir araya gelmiş The Legacy, bu kültür mirasının hatırlanmasını, tanıtılmasını ve gelecek nesillere ulaşmasını amaçlayan bir topluluktur.


Şef: 
Naci Özgüç
Solistler:
Yıldız Kenter - Anlatıcı
Kerem Tufan - Ney
Nurhak Sivrikaya - Semazen
Can Güçkan - Keman
Tolga Kulak - Keman
Hakan Özaytekin - Keman
Taner Tanrıkulu - Keman
Mehmet Yasemin - Keman
Özge Özerberk - Keman
Gökmen Fahlioğulları - Keman
Ziya Güçkan - Viyola
Pınar Dinçer - Viyola
Hüseyin Mehmetoğlu - Viyola
Serdar Mamaç - Viyolonsel
Pelin Karayılan - Viyolonsel
Ayça Özsöğüt - Kontrabas
Orkestra:

Camerata İzmir
Beste:
Caner Anar











Bu fotoğrafı  da ben çektim.








Çok güzel bir konserdi Yıldız Kenter, Neyzen Kerem Tufan,Camerata İzmir,Nurhak Sivrikaya ve diğerleri hepsi birer muhteşem performans sergilediler. Dakikalarca ayakta alkışlandılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle güzel ve kaliteli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için bir kere daha teşekkürler.

5 Haziran 2013 Çarşamba

Büyükşehir yine yaptı yapacağını (çok izlemek istediğim bir oyundu) Basit Bir Ev Kazası İzmir'de

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Basit Bir Ev Kazası

(Komedi-2 Perde)

Eğer kocanız kapıdan onbeş yıldır hep aynı şekilde girip, hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını onbeş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa, hele bir de evliliğinizi “Eh! artık zamanıdır…” diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan ve sebil ( ! ) olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz.
Aslında Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik.
Doğal olarak, aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi, yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Onun kendini aşma serüveni aslında yaşadığımız toplumun kendini aşma serüveninden de çok da farklı değil.
Bu nedenle Songül, hayatına bizim için komik bir pencere açarken, aşk romanında, genç ve güzel kadın, kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp İspanya’dan Merzifon’a uzanan çileli dans hayatını düşündü. Hayal ettiklerini hatırladı ve kendi kendine dedi ki. “Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor.” demeyi de ihmal etmiyor.

Yazan - Yöneten: Murat İpek
Dekor - Kostüm: Barış Dinçel
Müzik: Çiğdem Erken

Oynayan:
Günay Karacaoğlu

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Günay Karacaoğlu’nun tek kişilik komedi oyunu “Basit Bir Ev Kazası”; 15 Haziran 2013, Cumartesi günü saat 20.30’da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde tiyatro izleyicisiyle buluşuyor.

Murat İpek’in yazıp yönettiği “Basit Bir Ev Kazası”, hayatında gerçekler ve hayalleri arasında gelgitler yaşayan, aradığı aşkı bulamamış bir ev kadınının yaşadıklarını ve kurduğu hayal dünyasında mutluluğu arayışını anlatılıyor. Evliliğinin içinde çırpınan her kadın gibi Songül de sevgi arayışı içinde... Kendince Nobel’e aday (!) bir aşk romanı yazmaya kalkışması, aslında onun hayallerinin bir hayalete dönüşmemesi için çabalamasından başka bir şey değildir...

Gişe:
 
İzmir Sanat: 0232 293 40 49
İsmet İnönü: 0232 293 46 04
AASSM: 0232 293 38 31
Bilet Fiyatları:

Tam: 7.50 TL
Öğrenci: 4.00 TL

İSMET İNÖNÜ SANAT MERKEZİ

4 Haziran 2013 Salı

İsim Şehir Hayvan Kaçıranlar için İzmir'e geliyor





Tür : Belirtilmemiş
Yazan : Yılmaz Özdil
Yönetmen :
Oyuncular : Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Banu Çiçek, Taner Ergür, Yeliz Şatıroğlu, Anıl Yülek, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Serdar Aslan, Zafer Aslan, Alev Azyok
 
Konusu : Tiyatro İstanbul - Gencay Gürün
Eser: Yılmaz Özdil
Müzikli Kabare

Oyunlaştıran: Saygın Delibaş, Fethi Kantarcı
Dekor: Barış Dinçel
Kostüm: Sinan Demir
Müzik: Serdar Aslan, Zafer Arslan
Koreografi: Gizem Erden
Oynayanlar: Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Banu Çiçek, Taner Ergür, Yeliz Şatıroğlu, Anıl Yülek, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Serdar Aslan, Zafer Aslan, Alev Azyok


Yılmaz Özdil: Gala
Ayıptır söylemesi, Türkiye'de değil, dünyada ilk kez, günlük köşe yazılarının tiyatro haline getirileceğini, İsim Şehir Hayvan'ın kabare olacağını, Gencay Gürün'ün Tiyatro İstanbul'u tarafından sahneleneceğini yazmıştım.

Perde açılıyor. Gala, 30 Temmuz Pazartesi akşamı, İzmir Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda.
Paris Başkonsolosluğu, İzmir Milletvekilliği yapan, Devlet Tiyatroları'nda senelerce baş dramaturg ve genel sekreter olarak çalışan, İstanbul Belediye Tiyatroları'nın efsane genel sanat yönetmeni olan, 1994'te kendi tiyatrosunu kuran, Yılın Kadını seçilen Gencay Gürün: İsim Şehir Hayvan'ın genel sanat yönetmenliğini üstlendi. Hayatımda aldığım en büyük ödül.

Dünyada ilk kez, günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi fikrinin mimarı, Tiyatro İstanbul'un genel müdürü, Emin Hamarat: Projenin hayata geçmesi için, aylardır gecesini gündüzüne katan, ruh ikizim: Okurlarımla birlikte yaşadığımız gururu, ona borçluyuz.

Yöneten'in ismini ilk duyduğumda, çaktırmadım ama, bayılacak gibi oldum. Metin Serezli: 100'den fazla tiyatroda, 50'den fazla filmde rol aldı, 28 oyun, 5 müzikal yönetti. 200 küsur radyo oyunu, onlarca televizyon dizisi: Bristol, Erlangen, Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye delegesi olarak katıldı. Dormen Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Çevre Tiyatrosu'nun ardından, 14 yıldır da Tiyatro İstanbul'da: Avni Dilligil, Afife Jale, İsmail Dümbüllü, Üniversiteler Birliği, Rotary ve Lions'lardan en iyi oyuncu ve en iyi yönetmen ödülleri var. Duayen, yaşayan efsane: Bu onuru hak etmek için ne yaptığımı hakikaten bilmiyorum, sadece Allah'a şükrediyorum.

Oynayanlar: Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergör, Banu Çiçek, Aybar Taştekin, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Anıl Yülek.

Kimi devlet tiyatrosu sanatçısı, kimi konservatuvarda öğretim üyesi, kimi Haldun Dormen'in, kimi Göksel Kortay'ın asistanı, kimi de Levent Kırca, Müjdat Gezen, Gülriz Sururi, Ali Poyrazoğlu, Hadi Çaman gibi ustaların tiyatrolarında rol alıp, Dinçer Sümer, Rutkay Aziz, Kenan Işık, Ejder Akışık, Cihan Ünal, Emre Kınay ve Işıl Kasapoğlu'yla çalıştı. Hemen hepsini, tiyatronun yanı sıra, sinema filmlerinden ve televizyon dizilerinden tanıyorsunuz ama, kırk yıl düşünsem, gelmiş geçmiş en büyük halk ozanımız, kurban olduğum Âşık Veysel'in torunu Yeliz Şatıroğlu'yla aynı projede yer alabileceğim aklıma gelmezdi: Ve, elbette kariyerlerini, ödüllerini tek tek buraya sığdırabilmem mümkün değil, hepsinin adına, kadronun en tecrübelisi, bir büyük ustayı yazayım, Nusret Çetinel: Ankara Birlik Sahnesi, Kardeş Oyuncular, Küçük Komedi Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner, Levent Kırca ve devlet tiyatrolarında sayısız oyunda rol aldı, 1972'den beri sahnede ve ekranda.

Dekor, Barış Dinçel: Bir başka efsane, tiyatro ve sinema sanatçısı, yönetmen, rahmetli Savaş Dinçel'in oğlu. Şehir Tiyatroları'nda görev yapıyor, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sahne tasarımı dersi veriyor. Sihirbaz olduğunu biliyordum, yaptıklarını görünce, büyücü olduğuna karar verdim. Ne demek istediğimi, kabareyi seyredince anlayacaksınız ama, ipucu vereyim, memleketin hali gibi, komple yamuk!

Kostümler, Sinan Demir: Tiyatronun yanı sıra, Issız Adam filminin sanat yönetmen yardımcısı, Keşanlı Ali, Geniş Aile, Kınalı Kuzular gibi televizyon dizilerinde imzası var.

Müzik, Serdar Aslan, Zafer Aslan ve Alev Azyok: Piyano, gitar, buzuki, kemençe, perküsyon sanatçıları: Sözler yazılardan, müzik, beste ve söylemesi onlardan.

Koreografi, Gizem Erden: Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda dansçı ve koreograf olarak çalıştı. Oz Büyücüsü, Karlar Kraliçesi, Titanik Orkestrası müzikallerinin koreografisini yaptı.

Oyunlaştıran: Yani, İsim Şehir Hayvan'daki günlük köşe yazılarını, tiyatro olarak ete kemiğe büründürenler, birinci sınıf iki hergele, Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı.

Saygın, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde yetişti, Ferhan Şensoy'un yanında pişti, bu iki ustanın isteğiyle, yazarlığa yöneldi. Fethi ise, beni yeni tanıdı ama, ben onu bebekliğinden beri tanırım. Değerli gazeteci ağabeyim Cevher Kantarcı'nın oğlu: 10 yaşındayken reklam yıldızı oldu, büyüyünce yazarlığa geçti. Özgeçmişini gönder bakayım dedim, şunu göndermiş: “Yüce Allah'ın emrinde, Atatürk'ün izinde, alayına gider, yaşasın tam bağımsız Türkiye!”

Tahminim, nasıl bi tiyatro yazdıkları konusunda fikir vermiştir size: İkisi birlikte, Kraliyet Tiyatrosu'nu kurdular, Hastasıyız ve Denizaltı isimli oyunları yazıp, yönettiler. Böyle yürekli ve zeki gençler varken, niye tırışkadan tiplere köşe yazdırırlar, inanın, izahı mümkün değil.



Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu 13 Haziran 2013 / 21.00
Bilet Fiyatları

1. Kategori
- 50.00 TL
2. Kategori - 39.00 TL
3. Kategori - 28.50 TL



Bornova Açıkhava Tiyatrosu Bilet Fiyatları 14 Haziran 2013 / 21.00

1. Kategori
- 50.00 TL
2. Kategori - 39.50 TL

Bilet satış noktaları : Biletix, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu, Bornova Açıkhava Tiyatrosu