8 Haziran 2013 Cumartesi

BİR YAZARIN PİYANİSTLE BULUŞMASI



İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Yıldız Kenter, yazar Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanist Burçin Büke'yi ağırlamaya hazırlanıyor. Duayen sanatçı Yıldız Kenter, yarın akşam 'The Legacy (Ses-Nefes-Tuh-Beden)&Yıldız Kenter' etkinliğinde İzmirlilerle buluşacak. Şef Naci Özgüç yönetimindeki Camerata Orkestrası'na anlatıcı olarak Yıldız Kenter eşlik edecek ve Mevlana rubailerine ses verecek. The Legacy'de semazen olarak Nurhak Sivrikaya yer alacak. Programın saat 20.00'de başlayacak.

Albüm de yaptılar
13 Nisan Cumartesi saat 20.00'de AASSM'de bu kez 'Bir Yazarın Piyanistle Buluşması' gerçekleşecek. Etkinlikte, gazeteci-yazar Kürşat Başar, müzisyen kimliğiyle sahne alacak. Saksafonuyla İzmirlilerin karşısına çıkacak Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanistimiz Burçin Büke, klasikten caza farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumlayacak. Gecede davulda Ayhan Öztoplu ve kontrbasta Uğur Yalçın da sanatçılara eşlik edecek. 
Romanlarıyla tanınan Kürşat Başar ve dünyaca ünlü piyanistimiz Burçin Büke'nin oluşturduğu topluluk 2010 yılından beri birlikte konserler veriyor. 'Keşke Burada Olsaydın' adlı bir albüme de imza atan topluluk, caz standartlarından türkülere, modern caz şarkılarından pop müziğin unutulmaz eserlerine kadar çok çeşitli müzik türlerini kendi tarzlarında yorumluyor.

Bestelerini seslendirecekler
Bunun yanı sıra Burçin Büke ve Kürşat Başar'ın kendi bestelerini de seslendiren topluluk, çeşitli caz festivalleri ve üniversite konserleriyle de kariyerini sürdürüyor. 13 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun'da izleyeceğimiz grup, özgün tarzlarıyla yine hayranlarına hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşatacak.









Solistler: 
 
Kürşat Başar - Saksafon
Burçin Büke - Piyano
Ayhan Öztoplu - Davul
Uğur Yalçın - Kontrbas
 
Program: 
 
Chopin - Nocturne op. posth.
Albeniz - Asturias
Büke - Foça Tangosu
       Eğlence Zamanı
       El Ciego
Romberg - Softly,As in A Morning Sunrise
YOUNG - Beutiful Love
Davis - Nardis
Blue - Bossa
Tura - Hasretinden Yandı Gönlüm
Büke - Pera'da Zaman

Her şeye rağmen benim için güzel bir konserdi. Kürşat Başar'ın farklı bir yönünü daha keşfettim ve tanık oldum. Bu bir itiraftır -yaşı kaç olursa olsun- sahneye çıkar çıkmaz vavv demedim değil :) Hala yakışıklısın Kürşat Başar. Bu arada Kürşat Başar'ın "Başucumda Müzik" kitabı benim için bir başyapıttır, çok severim ve mutlaka okunması gereken kitaplarım listesinde baş sırada yer alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder